Mijn passie; ontwikkeling naar een hondenopvang met hart en ziel

Hallo,

Mijn naam is Annechien en welkom op mijn site! Ik heb zelf twee hondenmeiden; Kyra en Raisa, mede avonturiers in de hondenopvang. Honden zijn mijn grote passie, ik zie ze naast al het speelse plezier wat we hebben, als wijze, spiegelende leermeesters. Vooral in het volle overgave aan het leven, en toch in het hier en nu aanwezig.P1050466

Ik ben dankbaar voor alle honden, en hun baasjes, die de afgelopen jaren op mijn pad zijn gekomen. Mijn hartelijke dank gaat dan ook uit naar De Roedelstee die mij de mogelijkheid heeft gegeven om, naast mijn ervaring als hondenroedeluitlater en kleine thuisopvang, door te groeien naar zelfstandig een opvang te kunnen draaien met meerdere honden. Vooral het vertrouwen dat ze in mij als waarnemer én oppas van huis, schapen en erf, hadden, en alle mooie ontmoetingen met 2- en 4- voeters die daardoor op mijn pad zijn gekomen, hebben ervoor gezorgd dat ik heel veel praktijkervaring heb op kunnen doen.
P1080047 P1080055
Ik bewonder mijn meiden om hun flexibiliteit en enthousiasme met al die steeds wisselende samengestelde groepen. Ook zij hebben een ontwikkeling doorgemaakt en worden nog steeds zachter en speelser, ook aan hun hartedank. Wij voelen ons innig verbonden met elkaar.

Mede omdat er veranderingen gaande zijn omtrent De Roedelstee, werd het tijd om mijn vleugels verder uit te slaan. Ik ging zoeken naar een speld in de hooiberg, een plek waar 2-en4-voeters thuis kunnen komen. In juli 2014 werd duidelijk dat De Roedel thuis kon komen! Ontroerd ben ik, door de meer dan lieve reactie van Gerdien van de Roedelstee in mijn gastenboek. En ook door andere lieve reacties en ondersteuning die ik in mijn zoektocht naar een nieuw thuis heb ervaren!

Mijn droom en hartewens is uitgekomen. Een gezellige, kleinschalige opvang in een boerderij. De honden draaien dus gewoon mee in mijn dagelijks leven. Op een heerlijk rustig gelegen plek, te midden van de weilanden, aan het Slenerveld en Oranjekanaal. Met een ruim eigen erf, een boomgaard en diverse binnen-en buitenruimtes. Een speelveld met mentaal en fysiek uitdagend spel en speelgoed. Pups en actievelingen kunnen zich hier veilig vermaken en met elkaar ravotten. Pups leren gewenst sociaal gedrag en groeien in zelfvertrouwen door de interacties met allerlei soorten honden en hun gedragingen. En binnen een zeer ruime woonkeuken met vloerverwarming. Ik heb dunne/dikke matten, manden, vachten, kortom keuze genoeg voor de hond. Ook voor de oudere hond zijn er aangepaste bedden. De oudjes zijn al zo lang een trouw maatje van ons, ze verdienen de beste zorg. Bij dit alles heb ik  individuele aandacht en liefde voor iedere hond. Dit vormgegeven vanuit mijn visie dat honden rijk emotionele, zielswezens zijn. Het zijn persoonlijkheden op zich die ik daarom zorg op maat wil geven. Om nog meer het gevoel van een tweede thuis te geven is het zeker mogelijk om een eigen bed van de hond mee te nemen. Evenals het eigen eten.

p1020909-3-2p1030193-2p1030182-3-2

Ik werk zelf met natuurgeneeswijzen en heb de vervolgcursus telepathie met dieren op de planning staan. Ik kan ook doorverwijzen naar een tolk, Cecilia van der Drift en een holistisch dierenarts, Froukje Seip. Mijn ervaring is, dat er mooie telepathische ontmoetingen zijn als ik samen met hun zorg draag voor een hond. De weg naar heling en groei is vaak maar kort maar met een prachtig resultaat. U kunt hierbij denken aan hulp bij verlatingsangst, verhuizing en stervensbegeleiding.

Zelf maak  ik ook graag zalven, bloesems en oliën, dat ga ik vanaf dit nieuwe adres opnieuw vormgeven. Er is een ronde plek in de boomgaard waar een stapmolen voor de paarden stond. Hier wil ik volgend jaar beginnen met akkerbloemen, bij-vlinderplanten, kruiden en zo meer. In de bedoeling dat dat ook zichzelf uit gaat zaaien.

IMG_20130620_143512p1020376-2-2

Een andere passie van mij zijn mijn Drentse heideschapen. Ze hebben vachten met mooie kleuren, zoals wit met een voskleur bij de voorborst of “blauw”grijs met mokka en bruin. De vacht wordt er 1 keer afgeschoren. Ik voel mij heel rijk als ik zo’n mooie vacht dan in mijn handen krijg. Ik ga deze vachten vilten. Ik spreid dan andere wol zoals bergwol, als een dun vlies, over de achterkant  van de vacht. Met warm water en zeep en door lichtere en zwaardere druk met wrijvende handen te zetten, slaan de weerhaakjes van de wol als het ware in elkaar. Hierdoor krijg je uiteindelijk een stevige vacht die kan dienen als vloerkleed,  bankkleed of als ligmat voor de hond.