Mijn passie; ontwikkeling naar een hondenopvang met hart en ziel

Hallo,

Mijn naam is Annechien en welkom op mijn site! Ik ben hier begonnen met mijn twee hondenmeiden; Kyra en Raisa, mede avonturiers in de hondenopvang en ondertussen niet meer hier lichamelijk aanwezig. Honden zijn mijn grote passie, ik zie ze naast al het speelse plezier wat we hebben, als wijze, spiegelende leermeesters. P1050466

Ik ben dankbaar voor alle honden, en hun baasjes, die de afgelopen jaren op mijn pad zijn gekomen. Mijn hartelijke dank gaat dan ook uit naar De Roedelstee die mij de mogelijkheid heeft gegeven om, naast mijn ervaring als hondenroedeluitlater en kleine thuisopvang, door te groeien naar zelfstandig een opvang te kunnen draaien met meerdere honden. Vooral het vertrouwen dat ze in mij als waarnemer én oppas van huis, schapen en erf, hadden, en alle mooie ontmoetingen met 2- en 4- voeters die daardoor op mijn pad zijn gekomen, hebben ervoor gezorgd dat ik heel veel praktijkervaring heb op kunnen doen. Nadat De Roedelstee ophield met te bestaan als pension, kon in 2014 De Roedel thuis komen in deze mooie, weidse,  landelijke omgeving.
P1080047 P1080055
Ik bewonder mijn meiden nu nog steeds om hun flexibiliteit en enthousiasme met al die steeds wisselende samengestelde groepen. Ook zij hebben hier een ontwikkeling doorgemaakt en werden steeds zachter en speelser, ook aan hun hartedank. Wij voelen ons nog steeds innig verbonden met elkaar. Net zoals ik mij nu meer dan warm verbonden voel met mijn nieuwe 4-voetige partner, Silver, als oh zo speelse uitdager met speelgoed, stoeipartijen maar ook met geruststelling en waar nodig met, altijd rechtvaardig en zacht, terechtwijzingen. Ze is eigenlijk als mede-coach mijn hulphond, mijn maatje, mijn hartedief.

Mijn droom en hartewens is uitgekomen. Een gezellige, kleinschalige opvang in een boerderij. De honden draaien dus gewoon mee in mijn dagelijks leven. Op een heerlijk rustig gelegen plek, te midden van de weilanden, aan het Slenerveld en Oranjekanaal. Met een ruim eigen erf, een boomgaard en diverse binnen-en buitenruimtes. Een speelveld met mentaal en fysiek uitdagend spel en speelgoed. Pups en actievelingen kunnen zich hier veilig vermaken en met elkaar ravotten. Pups leren gewenst sociaal gedrag en groeien in zelfvertrouwen door de interacties met allerlei soorten honden en hun gedragingen. En binnen een zeer ruime woonkeuken met vloerverwarming. Ik heb dunne/dikke matten, manden, vachten, kortom keuze genoeg voor de hond. Ook voor de oudere hond zijn er aangepaste bedden. De oudjes zijn al zo lang een trouw maatje van ons, ze verdienen de beste zorg. Bij dit alles heb ik  individuele aandacht en liefde voor iedere hond. Dit vormgegeven vanuit mijn visie dat honden rijk emotionele, zielswezens zijn. Het zijn persoonlijkheden op zich die ik daarom zorg op maat wil geven. Om nog meer het gevoel van een tweede thuis te geven is het zeker mogelijk om een eigen bed van de hond mee te nemen. Evenals het eigen eten. Zie ook bij home voor de warme plek voor de honden die, nog meer, extra aandacht nodig hebben/verdienen!

p1020909-3-2p1030193-2p1030182-3-2

Ik werk zelf met natuurgeneeswijzen, natuurlijke voeding, snacks. Ik kan ook doorverwijzen naar een tolk, Monique van der Drift en een holistisch dierenarts, Froukje Seip. Mijn ervaring is, dat er mooie telepathische ontmoetingen zijn als ik samen met hun zorg draag voor een hond.  U kunt hierbij denken bijv. aan hulp bij verlatingsangst, verhuizing, voorbereiden op dierenarts, en stervensbegeleiding. En ook de extra aandachtshonden komen sneller hier thuis als ze weten dat ze echt wel worden opgehaald, dat ze veilig zijn om te spelen, dat mensen veilig zijn, dat ze ook na de wennacht weer worden opgehaald, waarom ze hier op vakantie fijn mogen genieten in deze speeltuinen, etc., soms in combi met een heling zie je vaak een prachtige ontwikkeling/groei ontstaan!

Zelf maak  ik ook graag zalven, bloesems en oliën. De akkerbloemen, bij-vlinderplanten, kruiden hebben naast ook de klim-hangplanten, etc., een warme plek in mijn hart. In de toekomst is het ook de bedoeling dat dat ook zichzelf uit gaat zaaien. Wel is helaas de eerste poging van een van echt een akker hiervan, niet gelukt, maar het blijft op mijn hartewensen lijst!

IMG_20130620_143512p1020376-2-2

Een andere passie van mij zijn mijn Drentse heideschapen. Ze hebben vachten met mooie kleuren, zoals wit met een voskleur bij de voorborst of “blauw”grijs met mokka en bruin. De vacht wordt er 1 keer afgeschoren. Ik voel mij heel rijk als ik zo’n mooie vacht dan in mijn handen krijg. Ik ga deze vachten vilten. Ik spreid dan andere wol zoals bergwol, als een dun vlies, over de achterkant  van de vacht. Met warm water en zeep en door lichtere en zwaardere druk met wrijvende handen te zetten, slaan de weerhaakjes van de wol als het ware in elkaar. Hierdoor krijg je uiteindelijk een stevige vacht die kan dienen als vloerkleed,  bankkleed of als ligmat voor de hond.