Mijn passie; ontwikkeling naar een hondenopvang met hart en ziel

In bewuste verbinding levend,
dankbaar en vol ver-wonder-ing,
met hartvleugels, wortelgevoed, kruinreikend naar vader zon,
dans ik tezamen met alle prachtige natuurwezens
vanuit het alomvattende levensweb
op het ritme van de hartenklop van moeder aarde
en toon ik respect door vreugdevolle verantwoordelijkheid
vanuit hoofd-hart verbinding en intuitie,
te geven aan al wat mij is toevertrouwd
en gezien [ h] erkend wil worden
in zijn of haar unieke, eigen wijs-heid.

Tekst: Annechien

Ik ben hier begonnen met mijn twee hondenmeiden; Kyra en Raisa, mede avonturiers in de hondenopvang en ondertussen niet meer hier lichamelijk aanwezig. Honden zijn mijn grote passie, ik zie ze naast al het speelse plezier wat we hebben, als wijze, spiegelende leermeesters.

Ik bewonder mijn meiden nu nog steeds om hun flexibiliteit en enthousiasme met al die steeds wisselende samengestelde groepen. Ook zij hebben hier een ontwikkeling doorgemaakt en werden steeds zachter en speelser, ook aan hun hartedank. Wij voelen ons nog steeds innig verbonden met elkaar. Net zoals ik mij nu meer dan warm verbonden voel met mijn nieuwe 4-voetige partner, Silver, als oh zo speelse uitdager met speelgoed, stoeipartijen maar ook met geruststelling en waar nodig met, altijd rechtvaardig en zacht, terechtwijzingen. Ze is eigenlijk als mede-coach mijn hulphond, mijn maatje, mijn hartedief. Dank lieverd, dat je je leven met mij wilt delen en dat je mij elke dag spiegelt in, wat werkelijk goed gegrond leiderschap, met zachte kracht en veel geduld, inhoud.

Mijn passie, intens verlangen, is ook dat er meer [ h ]erkenning komt voor de hoogsensitieven en de andere extra aandachtshonden, zoals beschreven in Home. Het moet nog even rijpen maar daar komt nog een apart essay van, met ook veel tips. Ook het compassievolle [ zelf] leiderschap wil ik steeds meer uit gaan dragen. Omdat dat volgens mij de basis is. Dat je vanuit dat leiderschap, vanuit je eigen meester zijn, je leven vorm geeft, maar dan wel met compassie. Dan kun je van daaruit ook uitgebalanceerde leiding geven aan de jouw toevertrouwden! Zie verder bij hartsvisie.

Ook begeleiding van een dierentolk is iets wat ik de honden zo van harte gun. Je kan dan op een nog veel diepere laag werken, nog breder, de werkelijke oorzaak/reden/hulpvraag achterhalen, want wie weet het beter dan het dier zelf? Mijn ervaring is, dat er mooie telepathische ontmoetingen zijn als ik samen met de dierentolk,, zorg draag voor een hond.  https://www.facebook.com/moniquevanderdrift.nl/Zij is zeer deskundig, waarbij 1 van haar specialiteiten de hoogsensitieven zijn , en anderszins extra aandachts honden. Als ik voor hier een afspraak met haar mag inplannen, dan gaan we samen in gesprek met uw hond.  Zie onze vermogens als o.a. heldervoelendheid, intuïtie, visualisatie, als een telefoonlijn naar uw hond. Vooral de extra aandachtshonden komen sneller hier thuis als ze weten dat ze echt wel worden opgehaald, dat ze veilig zijn om te spelen, dat mensen veilig zijn, dat ze ook na de wennacht weer worden opgehaald, waarom ze hier op vakantie fijn mogen genieten in deze speeltuinen, etc., soms in combi met een heling zie je vaak een prachtige ontwikkeling/groei ontstaan! Als we vanaf hier een afspraak inplannen, ter voorbereiding op wendag en wennacht, dan is dit tegen een speciaal kortingstarief!  U kunt ook denken aan bijv. hulp bij verlatingsangst, verhuizing, voorbereiden op dierenarts, en stervensbegeleiding. Ook bij niet gewenst/onhandig sociaal gedrag is de hond bijna altijd bereid tot verbeterde samen-werking, samen-spel. Dit dan wel met respect, zo van :  van wat heb jij nodig om het wel gewenste gedrag kunnen laten zien? Met hierbij ook de eigenheid meenemend vd hond. Bijv. graafgedrag, laten zien van we hebben een zandbak. Dit is simpel voorbeeld maar ook complexere ontwikkelingsvraagstukken kunnen zeker gesteld worden.

Zelf maak  ik ook graag zalven, bloesems en oliën. De akkerbloemen, bij-vlinderplanten, kruiden hebben naast ook de klim-hangplanten, etc., een warme plek in mijn hart. In de toekomst is het ook de bedoeling dat dat ook zichzelf uit gaat zaaien. Wel is helaas de eerste poging van een van echt een akker hiervan, niet gelukt, maar het blijft op mijn hartewensenlijstje.

Planten, kruiden, mineralen, etc., hebben allen hun eigen, unieke energie en zijn ook inzetbaar bij heling, ontwikkeling, etc. Hier kan en maak ik ook dankbaar gebruik van.

Een andere passie van mij zijn mijn Drentse heideschapen. Ze hebben vachten met mooie kleuren, zoals wit met een voskleur bij de voorborst of “blauw”grijs met mokka en bruin. De vacht wordt er 1 keer afgeschoren. Ik voel mij heel rijk als ik zo’n mooie vacht dan in mijn handen krijg. Ik ga deze vachten vilten. Ik spreid dan andere wol zoals bergwol, als een dun vlies, over de achterkant  van de vacht. Met warm water en zeep en door lichtere en zwaardere druk met wrijvende handen te zetten, slaan de weerhaakjes van de wol als het ware in elkaar. Hierdoor krijg je uiteindelijk een stevige vacht die kan dienen als vloerkleed,  bankkleed of als ligmat voor de hond.