Praktisch

Wat biedt De Roedelthuis uw hond

Een pension zonder kennels vanuit liefdevolle passie met speels plezier.  Zeven dagen per week opvang. Er is zowel dag-weekeinde en vakantie opvang mogelijk  alsmede een langere termijn, zoals bijv. bij ziekte.

Gezellige, kleinschalige opvang bij mijzelf in huis, gewoon meedraaiend in mijn dagelijks leven. Op een boerderij, op een rustig gelegen plek, te midden van de weilanden, met een ruim eigen erf, met een boomgaard en diverse buiten-en binnenruimtes. Waaronder een ruime woonkeuken met vloerverwarming. Met een ruime keuze aan verschillende soorten bedden, manden, vachten, etc.

Voor de jonge en actieve honden en uiteraard de ouderen, jong van geest,  is er een speelveld, met mentaal en fysiek uitdagend spel en speelgoed en ruimte om samen te ravotten.

Pups leren gewenst sociaal gedrag en groeien in zelfvertrouwen door interacties met allerlei soorten honden en daardoor verschillende soorten gedragingen.

Voor oudere honden zijn er aangepaste zachte bedden en is aangepaste beweging mogelijk.

Zie de pagina’s home en passie voor uitleg en omgang met de [extra aandachts ] honden.

Ik gebruik alleen een bench als de hond dit zelf als een prettig knus aanvoelend hol ervaart. Ook die staan in de woonkeuken, zodat de hond bij zijn vertrouwde vriendjes blijft. En de benches zijn knus ingericht.

Uw hond mag een eigen deken, mand, of matje meenemen om met de vertrouwde lucht van huis, zich hier snel thuis te voelen.

Ook eigen voer meenemen, aangezien onbekend voer reacties op kan roepen. Diëten, ook eliminatie, is zeker mogelijk.

Vers vlees is mogelijk en kan worden meegenomen, ook diepvries, of bij ophaal  worden afgerekend.

Beloningen of kluifs tussendoor is puur gedroogd vlees, zonder toevoegingen.

Welkomstintake

Met de kennismaking, heet ik u en uw hond van harte welkom bij het witte hek. Dan gaan we naar het speelveld, zodat op die rustige plek uw hond kan aanlanden, op snuffel ontdekking kan gaan, kan kennismaken met mij, mijn energie. Is de hond er aan toe, dan lopen we naar het dichte hek bij het pension, zodat uw hond kan kennismaken met de al aanwezige honden. Zijn aan beide kanten de honden in relaxte nieuwsgierigheid bereid elkaar te ontmoeten, dan gaat het hek open. Dit alles in het tempo en qua aantal honden, grootte honden, wat uw hond prettig vindt. Na deze veilige kennismaking kan uw hond ook landen in het huis. Hierna geef ik u de papieren mee, maak dan ter plekke een afspraak voor de wendag of bij zoeken naar geschikte roedel, neem ik contact met u op. Een kleine hond kan al zo groot zijn dat hij/zij meteen kan meedraaien in een groep met grotere honden, of juist het nodig hebben om eerst nog bij kleinere rassen geplaatst te worden. Of een angstige zet ik niet bij racers/stoeiers. Dus ook zoeken naar de wendag is maatwerk. Dit systeem van langzaam aan wennen zorgt ervoor dat er rust en balans in de groep blijft. En daardoor snellere overgave, zowel in het durven spelen alsmede ook snellere overgave in de rust en slaap momenten. Zie uitgebreide uitleg bij visie.

Bijna alle maten en rassen zijn welkom. Wel is het zo dat Deroedelthuis zich het recht behoudt om bepaalde rassen te weigeren. Ook ongecastreerde reuen kan ik niet aannemen.

Wegens de vrijheid en het samenleven in een roedel, is het wenselijk dat uw hond in de basis sociaal is, heeft uw hond bepaalde vaardigheden nog niet onder de knie, neem gerust contact op.

U wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van het verblijf door middel van berichten en foto’s.

Breng – ophaal tijden

De breng-en ophaaltijden zijn in overleg, zeker met de dagopvang. Wel wil ik hierin de rust en stabiliteit van de honden kunnen waarborgen, ik merk dat deze flexibiliteit voor beide kanten, de klanten en mij, heel goed werkt. Zie verder bij visie.

Ik handhaaf  voor mijzelf, mijn honden en honden die er een langere termijn zijn, een dag van rust, n.l. op de zondag. Daarom kunt u uw hond op zaterdagochtend brengen en op zondagavond, bij uitzondering,  of liefst maandagochtend weer ophalen. Wel is het zo dat ook hier in overleg er veel mogelijk is, in een rustige periode kan bijv. vaak wel uw hond op zondag opgehaald worden of kan ik flexibeler zijn in het brengen.

Prijzen

De prijzen zijn € 17,50 voor de dagopvang, per 1-1-2024 zal de prijs 18,50 worden, of € 19,50 per nacht bij opvang voor meerdere dagen, waarbij de dag van halen ook als 1 dagopvang wordt meegerekend. Dit omdat uw hond [ en ] een plek bezetten die dan niet door een andere klant ingevuld kan worden.  Dagopvangtijden zijn in overleg. Voor de dagopvang die minimaal elke week een dag afneemt is er een speciaal tarief: een 10 keer kaart voor 170 euro! Per 1-1-2024 zal de 10 x kaart 180 euro worden.

Vaccinatie

Er komt steeds meer bewijs dat onnodig vaccineren zeker schadelijk kan zijn. Ook blijkt uit de nieuwste onderzoeken, dat de Vacci Check zeker wel werkt ! Hierdoor is op maat vaccineren mogelijk en kan er een bewuste, verantwoorde keuze gemaakt worden. Zie voor meer informatie  de site van NML Health. Ik ben blij dat dierenarts Froukje Seip werkt met de in de onderzoek genoemde test. Bij een keuze voor [ gedeeltelijke ] vaccinatie kan ze lichaamsondersteunende, lichaamsontlastende middelen gebruiken. Hierdoor is uw hond goed in  staat de [ gedeeltelijke ] vaccinatie te verwerken. Het paspoort van uw hond wordt ook bijgewerkt. Door deze ontwikkelingen kan ik ook in de overeenkomst de Vacci Check als een toelatingsvoorwaarde, naast het ‘gewone ‘ inentingsschema, aanbieden.

Routebeschrijving

N 381, van beide kanten, afslag Westerbork nemen,

in Westerbork borden Orvelte volgen,

op de Wezuperweg,  bij bushalte De Wiet, bij Orvelte, linksaf De Wiet en vervolgens de Brugstraat op,

brug over, rechtsaf Oranjekanaal op, 3 km doorrijden, let op:  de auto navigatie weet vaak niet goed de weg of laat je stoppen bij de buren op nr. 25 !!

ná het speelveld met weiland, links het erf opdraaien bij een groot wit hek.