Vakantieopvang voor uw hond

De Roedel Thuis biedt naast dag- en weekeindeopvang ook vakantieopvang voor uw hond.
Op mijn boerderij met ruim erf, boomgaard en diverse binnen-en buitenruimtes, bepalen de honden, schapen en de bloeiende planten in de zomer, het dagritme. Ik verweef mijn ritme met hun ritme en zo dansen we als het ware de dag door. Wanneer u uw hond brengt neemt u dan ook het eigen bed en eten mee. Dit alles tezamen maakt dat uw hond zich snel thuis voelt bij mij.

De vakantie is de periode waarin u zelf tot ontspanning komt. Soms zelfs ontspanning door inspanning, of toch alleen maar lekker luieren, genieten van de zon en extra lekker eten. Eigenlijk hanteer ik hier hetzelfde concept op De Roedel Thuis. Vooral in de zomer is het extra speels genieten voor hond en mens!

p1020215-2-2

Veel waterpret, ook tijdens de vakantieopvang voor uw hond

Het is vooral een feest als we naar het water toe gaan. Iedereen gaat gezellig mee. De oudere honden scharrelen dan rond op het weiland of in het rietland, de jongeren leven zich uit met speciaal uitdagend waterspeelgoed.
Voor de meeste oudere honden is, als het water warm genoeg is, het juist goed voor de gewrichten om te zwemmen. In 2014 heb ik nog een oudere hond, nog volop genietend van haar laatste tijd bij mij, aan een speciaal tuig met handvat, wat ik vasthad, laten zwemmen. Ik zie nog de glinsteroogjes. En zo heb ik ook wel eens een oudere hond met een loopplank en een extra dik kussen richting het strandje gebracht. Een oud lijf, maar genieten als een jonge pup! Dat zijn mooie herinneringen.
Ook hier op het erf heb ik waterbadjes staan, het vullen met vers water is al leuk, in een waterstroom kun je geweldig happen! Een gezonken speelgoed of koekje op de bodem is extra spannend, hoe krijg je dat nou eens te pakken.

Kleinschalige vakantieopvang voor uw hond zonder kennels

De honden mogen slapen waar, waarop en met wie ze willen. Ik zal nooit de keer vergeten dat ik een vriendengroep tot het echt donker was met elkaar zag spelen en toen ik zelf naar bed wilde en het speelveld ging sluiten, dat ze in hele andere groepjes in de [ bij ] keuken en stallen wilden slapen! Heel anders dan ik had verwacht en ik heb toen nog lopen sjouwen met bedden om ieders zoveel mogelijk het lievelingsbed te geven. Daarna was het binnen een kwartier muisstil.

Samen met de honden in de zon of in de schaduw, ik met een kop thee, de honden voldaan na hun eten of kluifje, siësta houdend, ik heb nu al voorpret!