Gevonden: ons nieuwe huis: De Roedel IS Thuis !!

Aan het Oranjekanaal, tussen Orvelte en Wezuperbrug, met uitzicht op het Slenerzand staat ons nieuwe thuis. Dit huis is binnens-en buitenshuis zo ruim dat er meer dan voldoende aan warme, of juist koelere, knusse, relaxruimtes zijn, nadat ze voldaan uitgespeelt  en/of uitgelaten zijn.  Ook de vrienden zijn te verdelen over verschillende velden, boomgaard, etc. Kortom, wat ik zo graag wilde dat ik echt zo goed als elke hond meer dan tevreden kan stellen, of hij/zij nog puppy is of ouder, een doldwaze speelse puber of een luieraar onder de bomen,  er kan hier echt rekening worden gehouden met de meest uiteenlopende individuele wensen. Het is al een hele rustige stille plek, daarnaast wordt de veiligheid ook gegarandeerd door de hoge omheining, een heg, parkeerhaven tussen 2 hekken, etc. Ik heet de klanten van De Roedelstee, die nu Deroedelthuis klanten zijn,  en mijn nieuwe klanten HARTELIJK welkom ! GEOPEND op 8-9 !! Hierbij nu op 11-9,  met zeer veel tevredenheid,  foto,s van de hondsgezellige binnen- en buitenshuisruimtes !

Ondertussen blijft het broeien van creatieve invallen. Zo komt er, nee, is er al,  binnenkort op het speelveld grote tractor banden. Daardoor krijg  je een verhoging om lekker op te liggen van waaruit de hond een goed overzicht heeft. Of je gaat er lekker in graven of omheen rennen of………En nog twee banden  om bijv. op te hangen om door heen te springen of speeltjes of koekjes in te verstoppen…. Op verkenning naar het schone zandstrand en kristalhelder zwemwater gegaan bij Ellertshaar, wat  een feest voor de honden! En zelfs in een babybadje kan je dikke lol in hebben met je speeltje…..

GEZOCHT SPULLEN/MENSKRACHT: uitwisseling tegen bijv: pensiondag [ en ] , bio lunches, bio warme maaltijd,  geld of wat we creatief denkend overeen kunnen komen. MENSKRACHT: voorlopig ben ik voorzien !! Wauw wat een gouden handjes !! Behalve als er zich iemand geroepen voelt om een witkwast voor de helderheid, over de stalmuren te halen……. SPULLEN: hoge laden diepvries,  babyfoons. OMHEININGEN/HEKKEN: Het speelveld loopt over in een veldje onder een grote kastanjeboom.  De maaier is over het speelveld gegaan. De staldeur die uitkomt op dat veldje is nu net vernieuwd en in de grondverf. Achter die deur is er een knusse in/uitloop verblijf met banken, ligbedden, zodat de actieve stoeiers, racers, als ze even tijd hebben, kunnen relaxen. En ook hierin nog een nieuwe staldeur aan de andere kant van het verblijf. Wat een vakwerk. Het hek bij de boomgaard voor de honden die in een wat rustiger groep zich prettig voelen is dichtgemaakt.  Dank, dank, aan de mensen die nu en nog steeds, zo hard aan het werk zijn ! En zo meedenken/voelen en met creatieve oplossingen komen. Want nu gaan we er aan werken dat er 7 schapen uit de kudde van de Roedelstee ook hier thuis kunnen komen. Dan ruiken de honden niet alleen hun vertrouwde eigen luchtjes van de banken van de Roedelstee die hier ook al staan maar is het zelfs hetzelfde met het uitzicht op de schaapjes. Nu als dat niet als thuis aanvoelt……….

Belangrijk nieuws over vaccineren op maat, zie praktisch

Na de kerst neem ik tijd om te verstillen na alle drukte. Er zullen een aantal langverblijvers misschien dan nog wel aanwezig zijn, verder hou ik er in mijn planning rekening mee dat ik symbolisch de poorten sluit op woensdag 24 December om 12.00 en weer openga,  o.a. voor de Oudejaarsklantjes, op 30 December.