Honden en paardencoaching

Honden en paardencoaching;

Ik vind het zo bijzonder dat dieren en ook onze honden en paarden zoveel voor ons mensen kunnen en willen betekenen. Als therapiehond, als signaalhond bij verschillende ziektes, als reddingshond, etc. etc., nog steeds is het aantal taken wat ze verrichten groeiende: viervoeters, uit grond van mijn hart: bedankt. En dus ook in de coaching, daar ze ons gedrag spiegelen, zie het volgend verslag;

Ik heb een bijzondere vrouw ontmoet met een paarden coaching bedrijf. Ik ging langs de eerste keer voor een kennismaking. Maar het werd tot onzer beider verbazing meteen voor het eggie gaan.
Een, nog maar net hengst af, jonge ruin, zag mij wel als speelkameraad. Dan zijn het wel veel kilo’s. Het was maar heel kort dat ik in de onzekerheid zat. Ik draai mij om en stop hem met mijn lijf/intentie uitstraling van nee, stop, dat ging de eerste keer natuurlijk nog niet helemaal correct, er zat nog wat emotie bij. Al vrij snel werd het vanuit mijn centrum, stevig geankerd, zachtheid gecombineerd met positieve fermheid, geheel in het hier en nu en ZONDER emoties een dans van hij nog proberen terrein terug te winnen, ik alert mijn cirkel bewaken. En WAUW hij ging helemaal in zijn zachtheid, ogen heel rustig, nek zakken, en toen kon ik hem knuffen! Hij is terwijl ik bij de andere paarden was, mij blijven volgen met zijn ogen en probeerde mijn aandacht te trekken terwijl hij in zijn zachtheid bleef.

Zij heeft zelfs paarden die blijven soezen als je bij ze komt, je kunt zelfs tegen ze aan liggen. En een pony, jong maar toch oud, een hele oude ziel. Ik ben verwonderd, dankbaar, stil, ontroerd teruggereden. Wat een ongelooflijke wijze les! Het voelde aan als een cadeau. IK KAN HET, nu ja, het blijft oefenen maar ik kan vanuit mijn centrum zonder woorden in alle zachtheid een krachtige leider zijn waar dieren zich veilig bij voelen.