Intiem inkijkje in dagritme van kleinschalig [ t ] huisopvang en hartezaken

Een ver wonder end mooie voorjaarsvakantie gehad! Een merkwaardige groep dat wel: o.a. oudjes die al wat vergeetachtig beginnen te worden, puber witte herder pup, alle dagen heel druk borders. Maar wat gezellig. Iedereen zacht en speels naar elkaar. En juist in deze verscheidenheid toch als 1 groep te draaien. Merendeels waren 3 keer eters, wegens 2 honden die niet helemaal op gewicht zijn, oudjes 3 keer voor regelmatige vertering en de pup ook. Daarom ieders op 3 keer eten of 2 keer en de derde keer iets lekkers. Daardoor ook in ieder geval 3 rustpauzes. Die waren deze keer ook wel heel vredig.

P1060550 P1060549

Kleinschalig hondenopvang drenthe

Daarom is het ook dat ik graag kleinschalig blijf. Nu heeft ieders de aandacht gekregen die ze verdienen. En hebben ze zowel als groep als individueel de juiste beweging, spel en rust genoten. Dan kan ik ze ook gezellig om mij heen houden in de keuken en is er meer dan voldoende ruimte voor ze. De puber pup en de border dachten de boel op stelten nog te moeten zetten zo halverwege de avond als zij wel uitgeslapen waren. Nu de hal was dus nog vrij. Dan zie je 2 spelende wolfjes. Door kleinschalig krijg ik niet alleen een hechte band met de honden, ook voelt het voor de baasjes als vertrouwd, wat zeker ook zijn weerslag heeft op de honden en zo krijg je een mooie cirkel waarbinnen de gasthond zich thuis voelt. Voor de honden is het ook erg fijn om bijna altijd wel een vriendin of vriend terug te zien. Daarnaast komt een nieuweling dan in een warm bad van een hondengroep die al uitgebalanceerd is.

P1060656 P1060596

Ik ben ook in de loop van de avond of na de laatste plas bij ieders langs geweest geweest om te aaien of zachtjes mee te praten. Als ik nog even spiek door de glazen ruitjes als ik naar bed ga en je ziet dan die intense tevredenheid en rust dan ga ik ook heerlijk slapen. Na al deze modder P1060523zie de “witte” herder heeft het de vrijwilliger en mij 4 uur gekost om alles weer te laten blinken. Het stof/zand zat zelfs op de lampen! Ondanks elke dag van mij ook stofzuig en meestal ook dweil! De dag na schoonmaak alweer hondenpret en mensenpret want bezoek van ver weg wonende vriendin. We hebben balverstopspel spel gedaan in zeer dicht sparrenbos wat een echte uitdaging was. En toen af laten koelen op het strandje. Een feestje dus. Wel merkte ik dat het erin sluipt om te weinig met lichaamstaal, je uitstraling van je intenties,  te werken en dat ik wat sneller reageerde met woorden als ik bijv. honden ergens naar toe moest leiden of vermanen. Ik heb ooit een cursus gedaan bij paarden waarbij ik met ook o.a. die lichaamstaal en bijna geen hulpmiddelen een paard kon longeren. Zelfs in tempo en richting. Als je naar paarden niet duidelijk bent in uitstraling van je intenties of je stuurt dubbele signalen door bijv. wel te willen maar toch twijfels te hebben over jezelf of het paard, zal het paard weigeren, weglopen of anderszins niet doen wat je verlangt. Paarden zijn ware spiegelaars. En zetten je in het hier en nu. Als ik werk met paarden heeft dit altijd meteen invloed op mijn omgang met de honden. Met nog meer zelfvertrouwen, lichaamstaal duidelijk aanwezig zijn, duidelijk je intenties uitstralen, werken met lichaamsgebaren. Kortom tijd om weer naar de paarden te gaan. Helaas ging mijn afspraak vrijdag niet door, hopelijk deze week wel, verslag komt dus nog. Nu na een half jaar toch wat speelgoed versleten, dus tijd voor nieuw, hier test de border ze alvast voor mij uit, volgens mij met grote werklust!

Voorbeelden uitdagend speelgoed 

Een zware sjouwbal  en een drijfbal

 

Ik heb ook een vrije dag genomen naar het voorbeeld van deze twee

P1060651P1060684

Nu alweer nieuw intakes, mooie mens-hond ontmoetingen, dus er zullen vrij snel nieuwe avonturen te lezen vallen.